Χρήσιμες συμβουλές

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

· Αν λεκιάσει το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί …δεν στενοχωριόμαστε..
Το αντίδοτο είναι το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο λευκό κρασί το τρίβουμε και πάει..

· Μην τοποθετείτε ποτέ ναφθαλίνες και άλλα παρεμφερή προϊόντα κοντά στα ρούχα που φυλάσσονται για την επόμενη σεζόν άλλα και στα κεντήματα που θέλετε να φυλάξετε και να τα κρατήσετε για κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Μπορούν να προκαλέσουν ιδίως στα ανοιχτά χρώματα και στα λευκά κίτρινους λεκέδες οι οποίοι γίνονται ανεξίτηλοι και μας χαλάνε τη διάθεση..

· Προσέχετε τη χρήση του σίδερου όταν σιδερώνετε τα κεντήματα σας. Δοκιμάστε πάντα σε μία άκρη αν η θερμοκρασία που έχετε θέσει είναι ανεκτή από το ύφασμα. Σε περιπτώσεις που η χαμηλή θερμοκρασία του σίδερου δε σας ικανοποιεί στο αποτέλεσμα, ανεβάστε τη θερμοκρασία, αλλά βάλτε ένα άλλο ύφασμα από πάνω του για να το προστατέψετε από την πυρακτωμένη πλάκα, από πιθανή γυαλάδα ή κάψιμο.

· Να και ένα παραδοσιακό μυστικό για να γίνει το σιδέρωμα μια πιο ευχάριστη διαδικασία κάθε φορά που σιδερώνετε τα ρούχα σας μπορείτε πρώτα να τα ψεκάσετε με λίγο νερό ανακατεμένο με μαλακτικό ρούχων.!!!Και το σιδέρωμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο και τα ρούχα σας θα μοσχοβολήσουν φρεσκάδα. Η σωστή δοσολογία είναι: μια δόση μαλακτικό ρούχων και ένα λίτρο νερό.

· Τα μεταξωτά σας κεντήματα να προτιμάτε να τα πλένετε με υγρό σαπούνι και να τα σιδερώνετε ανάποδα!